Woord

Kracht, beperking en doel

 

Prospero is veelzijdig en door ervaring breed inzetbaar. Maar cliënten vinden mij vooral voor het bedenken, schrijven en - vaak ook - spreken van tekst. Omdat ik met taal een werkelijkheid weet te scheppen. Omdat wat geschreven of gehoord wordt tot gedachten, beelden en gevoel leidt. Taal is eindeloos. Dat is de kracht.

Taal is ook een afspraak. Een boom, een pad, een wolk. We weten waarover het gaat, want woorden hebben een betekenis die we hebben geleerd. En we voegen er eigen betekenissen aan toe. Prive-conventies. Zo denkt ieder er 'het zijne' van. Taal is niet eenduidig. Dat is de beperking.

Wie goed gebruik maakt van taal, benut om het even haar kracht en beperking. Taal als instrument om een bepaalde gedachte bij de ontvanger te laten ontstaan. Dat is het doel. Communiceren met een gericht resultaat bij de doelgroep in kennis, houding of gedrag. Heel klassiek en onverminderd werkzaam.

Prospero weet veel meer van communicatie. In theorie en praktijk. Er is meer dan taal, tekst en SEO. Ik wend deze kennis aan in mijn tekstproductie en voor presentaties vanuit een overkoepelende visie. Zo krijgt een boodschap in een instrument een plaats in de totale communicatie-omgeving.

Een tekst van Prospero klopt, klinkt en klikt.

Prospero schrijft of schreef onder meer voor:

Zorgfix Thuiszorg, Toerisme Flevoland, Chargebox, Lifestyle Almere, Rabobank Almere, Gemeente Almere, TSE Imaging, CameraStuffReview, Woningstichting Goede Stede, WoonInfo, Het Ondernemersbelang, Vereniging Bedrijfskring Almere, John Gold International, Gemeente Purmerend. En veel anderen.